English
Du er her:
Nyhed >> Ulven kommer... >>

I 2012 skete det, mange dyreelskere ikke troede var muligt på danske breddegrader. For første gang i 199 år blev der i Danmark spottet en vild ulv, og siden da er flere ulve og spor efter ulve blevet observeret i det danske landskab. Senest, i juli 2017, optog et af Naturstyrelsens vildtkameraer en flok ulveunger lidt syd for Holstebro.

Hvor mange ulve, der i dag lever i Danmark, er uvist. Tilbage i 2016 mente danske forskere, at der havde været op til 40 ulve i Danmark. Senere blev det tal dog nedjusteret til fire ulve, men det nøjagtige antal er stadig noget usikkert.

Men hvad er ulven egentlig for en størrelse? Er de farlige? Hvordan færdes de, og hvor meget ligner de vores almindelige tamhunde? Hvad er fakta og fiktion i de mange historier om ulvene, og hvordan er det at arbejde med ulve til daglig?

 

Det er nogle af de mange spørgsmål, som du kan få besvaret, når Jesper Stagegaard besøger Jagt & Outdoor 2018 med sit foredrag. Jesper Stagegaard er uddannet fra Den. Kgl. Veterinærhøjskole. Til daglig er han direktør i Ree Park Safari og er bl.a. bestyrelsesformand for Karen Blixen Camp i Kenya.

Igennem sit daglige arbejde har Jesper Stagegaard i en lang årrække arbejdet med naturbevarelse på mange forskellige plan og steder i verden - lige fra de glohede savanner i Afrika til de mørke kølige skove i Europa. Uagtet lokation er det de samme grundlæggende mekanismer, der giver udfordringer, når f.eks. løven på den afrikanske savanne eller ulven i det danske kulturlandskab møder civilisationen.

Foredraget med Jesper Stagegaard bliver en del af et nyt spændende tiltag på Jagt & Outdoor 2018- Dette betyder, at en af hallerne i Odense Congress Center vil være fyldt med jagthunde-racer, forhandlere af foder, udstyrsbutikker, dyrlæger og meget mere som en del af det store hundetema.

Midt i ”hundehallen” vil der desuden blive opbygget en arena med tilhørende tribuner. Her vil der på dagene blive afholdt et væld af spændende konkurrencer, opvisninger, foredrag osv. – alt i alt vil der være stor fokus på jagthundens univers og vigtigheden af samarbejdet mellem hund og fører.

Vi ser frem til igen at åbne dørene til Jagt & Outdoor d. 23.-25. marts 2018!

 

Nyheder

Mange spørger sig selv op til jul: ”hvad giver man manden, der har alt?”. Hos Jagt & Outdoor synes vi, at du skal give ham billetter til messen d. 23. – 25. marts 2018.

Politiet i Odense vil give publikum et indblik i de mange forskellige opgaver, som deres tjenestehunde skal kunne løse.

Der er lagt op til eventyrberetninger og imponerende fotoreportager, når Morten Hilmer holder foredrag på Jagt & Outdoor. Den tidligere patruljemand fortæller om alt fra den barske natur, ensomheden og det tætte forhold til ens makker og slædehundene.