English
Du er her:
Nyhed >> Justitsministeren kommer til Jagt & Outdoor >>

Justitsminister Søren Pape Poulsen lægger vejen forbi Jagt & Outdoor messen i Odense for at få et indblik i jægernes verden og deltage i debat om våbenlovgivningen i Danmark. Ministerens besøg er arrangereret af Danmarks Jægerforbund.

 

Lørdag d. 24. marts får Danmarks største Jagt & Outdoor messe besøg af landets justitsminister, Søren Pape Poulsen. Her skal han bl.a. deltage i debat om våbenlovgivningen, besøge udvalgte stande og samtidig møde den almindelige danske jæger.

 

Valget er faldet på netop Jagt & Outdoor messen, da justitsministeren på den måde får et indblik i jægernes verden og med egne øjne kan se det udstyr, herunder våben, som jægerne i dag bruger.

 

På messen er der nemlig samlet et bredt udsnit af udstillere fra outdoor- og jagtverdenen, ligesom der er en forventning om 15.000 besøgende i løbet af weekenden. Messen er derfor et oplagt sted for ministeren at komme tæt på den typiske danske jæger.

 

- Jagten er ikke en del af min dagligdag, og derfor er det naturligvis interessant for mig at deltage på en jagtmesse, hvor jeg har mulighed for at lære mere om jægernes verden, herunder deres udstyr i form af f.eks. jagtvåben og knive, som jeg jo er ansvarlig minister for. Lige så oplagt er muligheden for at møde de danske jægere og diskutere aktuelle våbenpolitiske spørgsmål sammen med Jægerforbundets formand, Claus Lind Christensen, udtaler justitsminister Søren Pape Poulsen.  

 

Søren Pape Poulsen slutter således sit besøg af med en debat om våbenlovgivningen, hvor han bl.a. vil skulle forholde sig til halvautomatiske våben, knive og lyddæmpere. Derudover vil han også give en status på, hvor langt man er med implementeringen af EU-våbendirektivet i dansk våbenlovgivning.

 

Debatten vil være sammen med formanden for Danmarks Jægerforbund, Claus Lind Christensen, ligesom det vil være muligt for de besøgende at stille ministeren spørgsmål. Claus Lind Christensen ser frem til justitsministerens besøg og ikke mindst debatten, som finder sted i Sal Sjælland kl. 16.15.

 

- Det betyder naturligvis meget for Danmarks Jægerforbund, at Søren Pape Poulsen kommer til Jagt & Outdoor 2018. Vi er glade for, at ministeren ønsker at få et større kendskab til jægernes verden og vil stille op til diskussion om de aktuelle våbenpolitiske problemstillinger, vi oplever i øjeblikket. Hos Danmarks Jægerforbund har vi et ønske om, at våbenlovgivningen skal skabe tryghed for borgerne og samtidig være enkel for brugerne med et minimum af administration, siger formanden for Danmarks Jægerforbund, Claus Lind Christensen.

 

Claus Lind Christensen skal samtidig følge Søren Pape Poulsen rundt på Jagt & Outdoor 2018, hvor ministeren bl.a. skal besøge en stand med fokus på våben, en stand med fokus på knive samt en slagter. Derudover lægger de vejen forbi den nye hundehal og Danmarks Jægerforbunds store stand i Hal C, inden debatten går i gang i Sal Sjælland.

 

Søren Pape Poulsen kommer på Jagt & Outdoor 2018 lørdag d. 24. marts fra kl. 15 til 17.

 

Jagt & Outdoor 2018 finder sted i dagene fra d. 23. - 25. marts i Odense Congress Center. Messen er åben fredag kl. 14.00 til 19.00 og lørdag-søndag kl. 9.00 til 17.00.

 

Nyheder

17.000 besøgte Jagt & Outdoor messen, og dermed sætter messen ny rekord. Alle fire haller var i brug, hvilket gjorde årets messe til den største Jagt & Outdoor messe nogensinde.

I samarbejde med Danmarks Jægerforbund kan Jagt & Outdoor på årets messe byde på et foredrag med Kim Bennedsen fra Miljø og Fødevareministeriets Schweiss Registret. Det sker fredag den 23. marts kl. 17.00.

Som besøgende har du mulighed for at deltage i den store spændende publikumskonkurrence med fantastiske præmier som alle venligst er doneret af udstillere på messen. Præmierne har en samlet værdi af mere end 45.000 kr.