English
Du er her:
Nyhed >> 10.000 km. med hundeslæde >>

Foredrag om Slædepatruljen Sirius: 10.000 km. med hundeslæde 


Der er lagt op til eventyrberetninger og imponerende fotoreportager, når Morten Hilmer holder foredrag på Jagt & Outdoor messen. Den tidligere patruljemand ved Slædepatruljen Sirius fortæller om alt fra den barske natur, ensomheden og det tætte forhold til ens makker og slædehundene. Du kan høre Morten Hilmers foredrag på Jagt & Outdoor 2018.


Foredragsholder Morten Hilmer var i mere end to år patruljemand hos Slædepatruljen Sirius, hvor han kørte over 10.000 km med hundeslæde over den grønlandske is. Et sandt eventyr for alle, der ønsker en ekstrem outdoor- og naturoplevelse.

- Det er det mest udfordrende, jeg nogensinde har gjort, men samtidig har det været en fantastisk oplevelse. Når du rejser med hundepatrulje på Grønland, så er du 100% afhængig af dit hoved og dine hænder. Du har kun din slædemakker og dine hunde omkring dig, siger Morten Hilmer.

På Jagt & Outdoor messen får de besøgende en unik mulighed for at høre mere om den hårde optagelsesprøve og udvælgelse til Slædepatruljen Sirius. Morten Hilmer har selv været igennem det, og blev udvalgt som én af de seks personer, som hvert år bliver udtaget til tjeneste. Ligeledes vil han fortælle, hvad man laver i Nordøstgrønland med verdens største nationalpark som arbejdsplads. 

Der vil være gode råd at hente hos den erfarne patruljemand, som kun kan opfordre andre til at leve drømmen ud på Grønland.

- Jeg kan kun anbefale at få sendt ansøgningen afsted og leve drømmen ud. Du skal selvfølgelig være både fysisk og mentalt indstillet på optagelsesprøven, som er hård. Derudover vil jeg anbefale at få noget erfaring med vandring og det at køre med hundeslæde. Det viser, at man har noget handlekraft bag sig, siger Morten Hilmer.

Han ser frem til at holde sit foredrag på Jagt & Outdoor messen, da han er sikker på, at han vil møde ligesindede mennesker med en passion for natur og outdoor.

- Jeg ser frem til at snakke med folk efter mit foredrag. Det er altid enormt spændende at høre om andres naturoplevelser. På en messe som Jagt & Outdoor vil der altid være samlet mange mennesker med de samme interesseområder som mig. Jeg glæder mig naturligvis også til at høre andre foredrag og se de mange flotte stande, slutter Morten Hilmer.

Hold øje med www. Jagtogoutdoor.dk vedr. tider for alle de spændende foredrag!

Om Morten Hilmer:
Morten Hilmer gjorde tjeneste ved Siriuspatruljen i 2005 og 26 måneder frem. Siden har han lavet TV for DR, hvor han bl.a. lavede udsendelsen ”Jagten på det perfekte skud”. I dag lever Morten Hilmer af at være naturfotograf og foredragsholder, ligesom han i foråret udgav bogen ”Nordisk Stilhed”, som handler om hans oplevelser de seneste 10 år. Det er muligt at købe et signeret eksemplar på Jagt & Outdoor messen.
Du kan læse mere om Morten Hilmer her: https://mortenhilmer.com

 

Nyheder

Er din hund en vaskeægte jagthund, der har formidable evner inden for apportering? Din hund får mulighed for at dyste mod andre hunde om titlen som landets bedste i indoor apportering. Læs mere om, hvordan du tilmelder dig og din hund. 

Rekordmange udstillere har i år købt en stand på messen. Når dørene åbnes for besøgende d. 23. - 25. marts bliver det derfor også med alle fire haller i brug. Det gør dette års messe til den største Jagt & Outdoor messe nogensinde.

Igen i år får messen et stort fluefisker-område. I løbet af tre dage får de besøgende mulighed for at deltage i Drop In fluebinding konkurrence og madlavning over åben ild, ligesom der vil være fluekasteopvisning og spændende foredrag.